یکی از حساس ترین و مهمترین ادوار زندگی هر فرد، دوره نوجوانی اش است. در این دوران ممکن است، تغییراتی در فرد و ارتباط او با جامعه شکل بگیرد که خود مسبب بسیاری از مشکلات روحی و روانی برای فرد شود. در این شرایط لزوم روانشناسی نوجواناناحساس میشود. روانشناسی نوجوانان برای خود فرد و خانواده بسیار اهمیت داشته و هر دو میبایست با این موضوعات آشنایی پیدا کنند.
روانشناسی نوجوانان
دوره نوجوانی دوره بسیار حساس و مهمیبرای هر فرد است. تغییرات جسمانی و فیزیکی و البته روحی در این دوران میتواند موجبات بروز مشکلات روحی و روانی بسیاری را فراهم آورد. به همین دلیل پرداختن به موضوع
روانشناسی نوجواناناز اهمیت بسزایی برخوردار است.
روانشناسی نوجوانانمعمولا به بازه سنی 13 تا 19 سال اشاره دارد. همانطور که مستحضر هستید در این برهه زمانی، افراد دچار تغییرات بسیار زیادی شده و یکی از عوامل تغییر رسیدن به سن بلوغ میباشد. همین موضوع میتواند مشکلات روحی و روانی بسیاری را برای نوجوانان ایجاد کند که حتما میبایست به آن پرداخته شود.
مسائلی که در
روانشناسی نوجوانانبه آنها پرداخته میشود، عبارت است از: تغییرات جسمی، مشکلات شناختی، مشکلات جنسی، اخلاقی و اجتماعی نوجوانان. اما بیایید دقیق تر در این باره صحبت کنیم.
شایع ترین مشکلات روانشناسی در دوران نوجوانی
حوزه
روانشناسی نوجوانانشامل چند بخش اساسی شده و به موضوعات مختلف و مشکلات گوناگون نوجوانان میپردازد. طبیعتا هر یک از این موارد به نوبه خود از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و باید به درستی مورد توجه خانواده، فرد و جامعه قرار بگیرد تا بتوان راهکار مناسبی را برای رفع آن انتخاب کرد.
از جمله مهمترین مشکلات روانشناسی دوران نوجوانی میتوانیم به تغییرات جسمانی و رشد فیزیکی، اختلالات روحی و افسردگی، افت تحصیلی، مشکلات عاطفی، به کارگیری روشهای مخرب توسط نوجوان، مشکلات سلامت بهداشتی و مشکلات و تغییرات روحی و و روانی نوجوانان اشاره کنیم. البته هر یک از این موضوعات خود میتواند باعث بروز بیماریها و مشکلات روانی مختلفی در نوجوان شود. چیزی که اهمیت دارد، تشخیص به موقع نگرانیها و مشکلات فرزندتان است. اصولا آنها خود به تنهایی نمیتوانند متوجه شوند، علت این مشکلات دقیقا چه چیزی است و برای سپری کردن و گذراندن این مسیر نیاز به یک فرد آگاه دارند.
مشاوره و مراجعه به روانشناس چه کمکی به نوجوانان میکند؟
بیشترین تغییرات ظاهری و روحی یک فرد عموما در دوران نوجوانی اتفاق میافتد. در این دوره ممکن است با فرزندانی مواجه شوید، که بنا به دلایل مختلف بسیار پرخاشگر شده، حس استقلال دارند و حتی ممکن است مشکلاتی دو سویه بین والدین و فرزند شکل بگیرد.
در این شرایط شاید صحبت کردن با فرزندمان کار چندان سادهای نباشد. حتی ممکن است آنها تصور کنند که شما شناختی از شرایط آنها نداشته و به قولی نمیتوانید فرزندتان را درک کنید. در این شرایط وجود یک شخص سوم که با مسائل و مشکلات نوجوانان آشنا بوده و با روشهای علمیو روانشناسی بتواند کمکی به فرزندتان بکند، از اهمیت بسیاری برخوردار میباشد.
یک مشاور و روانشناس میتواند به شما کمک کند که درک بهتری از شرایط فرزندتان داشته باشید و بتوانید یک تعامل دو سویه با نوجوانتان برقرار سازید. البته روانشناس نوجوانان تا حد زیادی نیز میتوانند به خود فرد و نوجوان کمک کرده تا بتواند خود را پذیرفته و با تغییرات به خوبی کنار بیاید.
لزوم آشنایی والدین با مشکلات روحی نوجوانان
خانواده و والدین اولین بسترهای آموزشی کودکان و نوجوانان هستند. به همین خاطر بیشترین تعامل نوجوان با خانواده اش است. از این رو ضروری است که والدین با راهکارهای تربیتی و مهارتهای آموزشی و
روانشناسی نوجوانانآشنا بوده و بتوانند فرزند خود را در این دوران حساس از زندگی یاری کنند. در
روانشناسی نوجوانانباید به این موضوع توجه ویژهای داشت و با آگاهی دادن به والدین بستر را برای رشد سالم فرزندان فراهم آورد.
در این دوران باید کمیبا حس استقلال فرزندتان کنار بیایید و به او اعتماد کنید. سرکوب نکردن عزت نفس و ایجاد امنیت و فراهم سازی فضایی پر از محبت و عاطفه میتواند از نیازهای اساسی فرزند در این دوران باشد. علاوه بر این توصیه میکنیم، حتما با مشاور در ارتباط بوده و بهترین راهکارهای ارتباط با فرزند نوجوانتان را از یک مشاور بخواهید.
لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید: ورود به اینستاگرام
درصورتی که این مطلب براتون جالب بود پیشنهاد میکنیم در سایت دکتر یو عضو بشید
"ازتون صادقانه میخوام که اگه فکر میکنی این مطلب به درد کسی میخوره آدرسشو کپی کنید و براش ارسال کنیدزیاد وقتتو نمیگیره"
https://www.drlink.ir/blog/medical-podcast-medicasto-familiarity-with-teenager-psychology